In memoriam: Marcel Callens

In memoriam: Marcel Callens

28-12-1939  ✝09-08-2015)

FullSizeRenderEen goed mens is heengegaan. Hij verloor de moedige maar ongelijke strijd tegen zijn ziekte.  Een zachte schokgolf ging door de lokale gemeenschap op Heule-Watermolen, over geheel Heule en breidde zich uit naar het Kortrijkse.  Bij zoveel mensen en in  zoveel verenigingen waar hij actief was heerst er verslagenheid.  Hij zal erg gemist worden.

Als ‘meester’ van het eerste leerjaar leerde hij geduldig hele generaties schrijven en rekenen.  Hij vond zijn collega’s terug in tal van bij-schoolse activiteiten en was actief in het kermis-bestuur.  Later werd hij zelf lid van het schoolbestuur van ‘zijn school’ binnen het veranderende onderwijs landschap.

Opgegroeid in een tijd waar inzet voor de gemeenschap een stille vanzelfsprekendheid  was bleef  hij, eenmaal op pensioen, zich links en rechts engageren.

Hij werd de stipte en gedreven secretaris van de Gezinsbond (‘De Bond van Grote en van Jonge Gezinnen’ zoals dat toen heette).  Hij zette de Bonds-administratie op de digitale snelweg en was er de eerste Webmaster.  Dankzij zijn werkkracht bouwde hij een sterke GOSA (Grootouders en SeniorenActie) uit.  Niet alleen in Heule maar ook binnen het Gewest Kortrijk was hij de trekker van tal van gerichte activiteiten. 

Ook de ouderenbeweging OKRA kon op hem rekenen.  Hij was er verantwoordelijk voor  het secretariaat van het Trefpunt Heule-Watermolen tot bij zijn overlijden.

We mochten hem ook ervaren als een attente man en lieve vader.  Samen met zijn echtgenote was niks hem teveel voor zijn kleinkinderen.

In een overvolle kerk van Sint-Godelieve namen we afscheid van hem.  De kerk waar hij zoveel kinderen begeleidde naar hun eerste communie.

We zijn dankbaar dat we hem mochten leren kennen:  Een minzame man die ‘stille-weg’ voor zovelen iets betekende. 

Marc Vandenberghe

Reacties zijn gesloten.