Koken: Vegetarisch koken

Koken: Vegetarisch koken

05 juni 2025 - 19:00

Info

door Nathalie Provoost

Vegetarisch koken is niet moeilijk als je een paar basisrichtlijnen kent. In deze workshop krijg je de basisinfo van vegetarisch koken mee. Er wordt een vegetarisch menu met een hapje, salade, bijgerecht en hoofdgerecht klaargemaakt.
Er wordt creatief met groenten aan de slag gegaan. We bekijken alternatieve, plantaardige vormen van eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook over de gebruikte kruiden krijg je kennis en vaardigheden mee. Er wordt geëxperimenteerd met verrassende recepten, originele ingrediënten en creatieve bereidingswijzen. De plantaardige keuken biedt oneindig veel mogelijkheden.
  • HAPJE: Wortelkoekjes met tzatziki (Grieks komkommersausje)
  • SALADE: Salade van geroosterde paprika en krokante kikkererwten met feta en granaatappel
  • BIJGERECHT: Quinoa (granen) met gegrilde groenten en pesto
  • HOOFDGERECHT: Enchilada bulgur (ovengerecht met granen, groenten en kaas)
Gelieve om te proeven een bord, glas, bestek en handdoek mee te brengen.

Prijs: €14 per persoon voor leden / €18 voor niet-leden

Info, inschrijving en betaling: tot en met maandag 2 juni ‘25 bij de verantwoordelijke: Rita Wittouck, Kouter 14, 8501 Heule, 056/ 35 84 06, rita.wittouck@gmail.com.
Je inschrijving is definitief na betaling bij Rita of op rekeningnummer BE67 8508 3597 4387 van consumentenwerking Gezinsbond Heule.


Locatie

Kooklokaal Spes Nostra